DAGENS TRÆNING

TRÆNINGSKARTOTEK

KOSTOPLÆG

Lad os dele dig på de sociale medier

Ved at tagge os i dine stories eller opslag på Instagram og/eller Facebook med @myheartdenmark, @tinamuhl og @mikkelmuhl får vi mulighed for at dele dig.

Og det vil vi rigtig gerne.

MyHeart

@myheartdenmark

Tina Muhl

@tinamuhl

Mikkel Muhl

@mikkelmuhl

BEGREBSFORKLARING

De mest brugte termer i vores univers

Opvarmningen er designet til at aktivere ledvæsken (dit eget smøresystem) i kroppen, og derved gøre dig klar til træningen og samtidig minimere skadespotentialet.

Vores styrke-del er designet således, du skal forsøge at putte tilpas meget belastning på, sådan du har behov for en pause på ca 60 sekunder mellem hver sæt.

Er der tale om et supersæt, er der typsik kun 10 sekunder mellem hvert sæt.

“As Many Repetitions As Possible”

Dette betyder ganske enkelt, at du skal gennemføre så mange gentagelser og runder som muligt, på den tid der er angivet.

Every Minute On the Minute, en øvelse, et løft eller flere øvelser som skal gennemføres hvert hele minut.
 
Alt efter hvor hurtigt du er, så får du forskellige hviletider.

Metcon er en forkortelse for metabolic conditioning, der på godt dansk betyder; et træningspas designet til at øge din præstationsevne. Her kommer pulsen op og du vil mærke kroppen arbejde til sit yderste.

Et supersæt kan bestå af flere øvelser.

Et supersæt er således en form for cirkeltræning, hvor flere øvelser er sat sammen, og hvor alle sæt og øvelser færdiggøres, før du går videre til næste øvelse.

I et supersæt, er der typsik kun 10 sekunders pause mellem hvert sæt.

Death by… ladder er en træningsform, der typisk bruges indenfor træning og i særdeleshed CrossFit. Der laves en række øvelser, hvor antal eller belastning ofte stiger pr. runde. Det kan være Death by burpees. EMOM (Hvert minut starter øvelsen igen)

Workouten starter eks.vis med 10 AirSquats +1 burpees. Hvert minut laves 10 AirSquats og der lægges én ekstra repetition til burpees, som skal være afviklet inden næste minut starter. I 8. minut laves der således 10 AirSquats og 8 burpees. På den måde belønnes man for at være hurtig, idet man dermed får mere hvile. Dog er det en balancegang mellem længere hviletid med høj puls, eller kortere hvile med lidt mindre høj puls. Man lære sin krop at kende, samt hvilken strategi virker bedst for en personligt.

YGIG: You Go I Go.

Her finder man sammen 2 og 2 sammen. Den ene arbejder, den anden holder pause (kan være en aktiv pause, f.eks. i planke eller wallsit).

Her fordeler I, som I har lyst, men kun én arbejder af gangen og det er en fælles opgave, at komme igennem alle gentagelserne.

Dette er testet og enormt effektivt på eks.vis messenger, i lukkede rum på Facebook, i livebeskeder, på Hangout, Teams eller Skype.

TimeCap betegner den tidsbegrænsning der er sat for træningen.

For Time – Dette begreb anvendes, når dagens workout,  du skal gennemføre, er på tid.
Tiden der noteres, er den tid, som det tager dig at gennemføre alle øvelserne.

Behøver man lave strækøvelser efter træning?

Det kan godt på lang sigt vise sig, at regelmæssige strækøvelser har en betydningsfuld indvirkning. Men det kan lige så godt vise sig, at strækøvelserne har en skadelig effekt, eller at der ingen effekt er på lang sigt overhovedet – man ved det simpelthen ikke.

Der er heller ikke evidens for, at én måde at strække ud på er bedre end en anden, eller at der er strækøvelser, der på længere sigt er bedre end andre

Læs artiklen fra Videnskab.dk HER

Målning & vejning

Hvordan, hvornår og hvor ofte kan man tage sine mål i RibraFit, hvis man har behov og lyst til det?

Lad os f0lge din udvikling herinde

OM MyHeart Camp 

MYHEART CAMP er udsprunget af ønsket om at hjælpe mennesker til at lære dem selv bedre at kende. Dette sker primært gennem handling og refleksioner.

Tina og Mikkel Muhl startede konceptet PROJEKT LIVSSTIL op i 2013 i deres centre MYHEART FITNESS.

Et, dengang 20 ugers, koncept som skulle fremme et mere nysgerrigt sind, en stærkere krop og et godt fællesskab, som alle er veje til mere glæde i livet.

I takt med at kunne gøre det endnu bedre udviklede de i 2015 konceptet KUN FOR KVINDER et eksklusivt holdtrænings-koncept, med en varighed på 7 uger, til kvinder, der ønskede undervisning og vejledning fra nogle af de dygtigste og ligeledes mest engagerede kvindelige personlige trænere til at få mere overskud, en stærkere krop, mere gåpåmod og oplevelsen af et liv med mere overskud. Mere end 1400 kvinder har siden 2015 deltaget på forløbet KUN FOR KVINDER.

I 2018 så den første MYHEART ONLINE CAMP dagens lys og konceptet var klart: Træn med os – hvor du vil – når du vil! Missionen var her(og er til stadighed) at lære kvinder finde glæden ved bevægelse og at tidens skæve kosmetiske trends ikke var et retvisende billede af virkeligheden. På MYHEART ONLINE CAMP har vi haft mere end 1600 kvinder fra HELE Danmark og en del udlandsdanskere med på forløbene siden 2018, hvor der trænes, erfaringsudveksles, svedes og kæmpes på tværs af landsdele, politiske overbevisninger, relgioner samt alle tidspunkter af døgnet.

I takt med at vores erfaring er vokset med mennesker i udvikling, er vores integritet fulgt med og derfor holder vi benhårdt fast i at det vi laver, skal virke, og ikke blot være et midlertidig plaster på såret.

HVOR SKAL FORLØBET FOREGÅ?

VÆLG DIN PRIMÆRE CLUB